Španělsko je odjakživa má země zaslíbená, kde bych chtěl dožít

14. 04. 2020

Kdybychom hledali národ, který doslova svádí k povídání a mluvení, na prvních místech by byli určitě Španělé. V ulicích Barcelony a Madridu se snadno navazují nové kontakty.

Země předurčená k šťastnému bytí, země rozkládající se na poloostrově s monumentální minulostí velkých kultur už dávno není chudým příbuzným evropského společenství. Ve městech je prostě in, jen tak se potloukat pod širým nebem: na náměstích ve Valencii, kam se lze vydat po stopách minulých civilizací, v andaluských zahradách, které jsou svědky dávné islámské integrace, ale i po plážích Katalánie a čerpat blahodárnou sluneční energii.

Jakmile padne noc, domy ožijí a v podstatě kdekoli si lze najít záminku k radostným oslavám. Ať už je to karneval, poutě ferias, taneční festivaly Flamenco a Semana Santa: ve španělském kalendáři najdeme spoustu svátků a slavností. Vyzkoušet si všechny? Nemožné. Je jich příliš a k většině patří i bujaré hodování. Lahodné tapas jsou už jen třešničkou na dortu. Naštěstí nabízí Španělsko i řadu klidnějších možností, jak strávit volný čas a zotavit se po večírcích. 

A tam, do tepla horkých slunečných paprsků se chystám. Nepojedu na dovolenou, ale budu doufat, že už se odtud nikdy nevrátím. 

© mStranka.cz
Chcete vlastní web zdarma? Napište mStránce