Ayerton Senna, dokument o nesmrtelné legendě, o mém idolu

16. 08. 2011

Po recenzích jsem od dokumentu o legendě Formule 1 a mém idolu čekal malinko víc. Zejména role Michaela Shumachera v jeho životě byla vynechána úplně. Toho, jenž nebyl pozván na pohřeb stejně jako Ecclestone, a jenž se po letech zhroutil na tiskové konferenci, když překonal poslední Sennův rekord v počtu pole possition.

Ale záběry nehody jsem takhle čisté viděl poprvé. Aerton byl ještě živý, když ho ošetřovali na zemi, což mě nějak zvláštně zahřálo. Že ho zabili mechanici svařovanou tyčí řízení se opovážil naznačit jen Prost, na kterého po dokumentu koukám také malinko jinak, než jako kluk, kdy jsem ho nenáviděl zejména proto, jak před nehodou i po ní vystupoval jako profesor. 

Ani po dlouhých letech se mi na záběry nekouká snadno, pamatuji si, jak se mi jako mladému klukovi zhroutil svět, Senna byl tehdy můj absolutní idol, jako dnes vidím den po závodě, který jsem zcela výjimečně nesledoval, jako by mi to někdo našeptal, viděl novinové titulky v trafice. Jako celý svět jsem nemohl uvěřit co vidím, jsem rád, že jsem závod nesledoval, asi by se o mě pokusil infarkt.  

Stejně jako v srdcích fanoušků a všech Brazilců, žiješ i v mém srdci dodnes, Ayrtone, nikdy nezapomenu.

Dokument 2010. Originál 1:43 hod.

© mStranka.cz
Chcete vlastní web zdarma? Napište mStránce