Bibimbab Korea, snové sushi, co se jmenuje Gimbap a rýže na padesát způsobů

15. 10. 2016

Úplně prvním zastavením v nové rubrice Matkalův Food Blog je žižkovská restaurace Bibimbab Korea. Přijali jsme pozvánku od kámošky Vandy a jako vždy, co ona doporučí, zaslouží si nejvyšší hodnocení. Pokud korejské jídlo neznáte, věřte, že nejde o žádné nudle od vietnamců. 

Z asijské kuchyně znám především česká vietnamská bistra v různých kvalitách, ty která se blíží originálu mám docela rád. Znám samozřejmě i japonské sushi, které miluji. A znám osobně thasjkou kuchyni, u které dodnes nechápu, kde přišla ke své pověsti, jde především o smíchanou zeleninu s rýží a litrem oleje.

Korea pro mě byla novinkou. I když rýže tu hraje také prim, olej nepotřebuje žádný, pěkně se peče v miskách. Čerstvá různorodá zelenina není ani trochu podobná přesmažené vietnamské. Bibimbab je v nabídce v mnoha variantách. A pak je tu Gimbap, velké maki sushi za pouhých 130Kč s lososem, tuňákem nebo hovězím. Čerstvé a voňavé.

Nakonec jsme skončili korejskou plněnou palačinkou, jakou jsem ještě nikdy neviděl a spíše by se tak ani jmenovat neměla, protože má s naší palačinkou společný jen název. A rozkoš, kterou z ní máte. 

Bibimbab je voňává, čisťoučká a nádherná restaurace s perfektní obsluhou, nebyli jsme tu naposled, jedna porce je zralá spíše pro dva lidi, korejský vývar je spíše pro tři. Chceme postupně ochutnat úplně všechno z jídelního lístku a už přemýšlíme, jak si to budeme odškrtávat, abychom se v tom vůbec vyznali. Ale pozor, v jeden okamžik je volno, v druhém čekáte na volný stůl i půl hodiny, ale s omluvenkou v podobě nápoje zdarma. 

Bimimbab Korea restaurant
Chlumova 612/1, 130 00 Praha 3
http://www.bibimbap.cz 

Celkové hodnocení: 10/10
Ceny 9/10
Obsluha 10/10

© mStranka.cz
Chcete vlastní web zdarma? Napište mStránce