Bradavická kuchyně lektvarů, vánoční vepříkova maštika a půlnoční jablečná matláda

22. 12. 2014

Vánoční dárky mají být osobité. Po celá léta nesnáším manželčino přesvědčení, že vánoční stromeček musí přetékat drahými dárky. Nejvíc preferuju ruční dárky. Už nejsem dítě a nemůžu kreslit přáníčka, což mě ale nezastaví. 

Letos jsme si dali záležet. nakoupili jsme skleničky a naplnili je různými patláníčky.

Ve sklepě překážela přepravka jablek a tak jsme ji poprvé v životě rozvařili na marmeládu. A protože jsme měli z bohnických sadů i nějakou tu hrušku, pro vyvolené byla i hrušková matláda. Zavařovat skleničky z IKEA nám nepřišlo jako dobrý nápad, takže schladit, předat a do prvního úplňku sežrat :-)

Vrcholem nočního tažení byla vepříkova maštika. S ní má Miška už bohaté zkušenosti, tady se šlo na jisto. Žádná alchymie, prostě pořádná a s láskou vařená paštika z poctivých jatýrek s metrákem másla. Z naší maštiky rozhodně nikdo hubnout nebude. 

Takže si pište, že kdo od nás tenhle ručně dělaný dárek dostal, patří v žebříčku popularity na úplný vrchol. Komu chutnal, perfekt, komu méně, tomu se omlouváme, nápad jsme dostali na poslední chvíli a trochu to vrzalo. (třeba obal budeme muset ještě vyladit :-) )

A vy ostatní, co se na ně nedostalo nevěšte hlavu, vůbec to neznamená, že vás nemáme rádi, jenom jsme prostě během několika hektických předvánočních dní už více lektvarů neupatlali. Třeba zase příště. 

© mStranka.cz
Chcete vlastní web zdarma? Napište mStránce