Indonéská restaurace Javánka na rychlé jídlo i posezení

30. 10. 2016

Druhým Matkalovým rychlým pohledem na food blogu je indonéské Fusion bistro s perfektní pověstí na internetu. Dorazili jsme sem na skok a nelitovali. Útulné prostředí, smíchané z české i asijské tradice, působí trochu alternativně a neuvěřitelně domáckým dojmem. 

Mladý obsluhující indonésan Adam tu evidentně vyrostl a mluví rodile česky, kolegyně je češka a mají nefalšovaný domácí přístup. Kmitají jeko veverky, poradí i vyberou za vás. V kuchyni se točí zřejmě indonésan a vietnamec. 

Jídlo, o které jde především, je pro mě v perfektní kvalitě. Zatím nemám indonéská jídla zmáknutá, ale masová směs podle slibu přiměřeně pálila, rýže byla až překvapivě bíle evropská, posypaná cibulkou a perfektní. Ke každému jídlu salát se zálivkou, fazolkami a výhonky a další zeleninkou.

Poloviční porci na obrázku jsme pořídili za 69Kč a rozhodně se z ní plnohodnotně najíte. Mrkvový dort nás překvapil pohankovou moukou a sugar free. Nebyl příliš sladký a chutnal jinak než ho znám, ale skvěle. Závěrečné espreso můj jazýček hodnotí 10 hvězdičkami.

Facebook.com/javankaandco 

Máchova 22, Vinohrady, Praha 2
na zlomu Ruské a Francouzské
tel: 734 82 35 19
bistrojavanka@gmail.com 

Hodnocení v kategorii bistro: 10/10
Hodnocení v kategorii restaurace 8/10
Hodnocení cen 8/10

Celkem 9/10

© mStranka.cz
Chcete vlastní web zdarma? Napište mStránce