Michal, hlava našeho vývoje, Gatesem pomazaná a Jobsem omámená

05. 11. 2016

Prvním vytěžovaným je kamarád a kolega Michal, bez kterého by naše projekty neexistovaly. Otestuju na něm moji Výslechovnu. 

Čus Michale, právě jsi byl vzat pod přísahu Výslechovny, odpovídej pravdu a nic než pravdu a k tomu ti dopomáhej Gates. A nebo ne :-)

Třicítka klepe na dveře, co jí odpovíš, až otevřeš?
Zeptám se jí, kde má můj život, co má údajně začínat po třicítce. Jak se to blíží, tak se začínám malinko bát, jestli ten bájný život přinese, jinak bych musel začít žít asi sám nebo co.

Proč nejsi nudný a nenosíš propisky v náprsní kapse, jako každý programátor?
Myslím, že tvá představa o programátorech už není úplně aktuální. Tužky nosím v brašně přes rameno. Navíc já vlastně vůbec nejsem programátor, jsem obyčejný kluk z vesnice, z moravské "zemědělské" rodiny, navíc vystudovaný strojař a podle toho to moje programování taky někdy vypadá. To, že pracuju nějakých 8 let jako programátor na tom nic nemění.

Ale jo, jsi trochu nudný, máš Forda. Můj děda taky, neznáte se?
Neznáme se, Forda má každý třetí. Je pravda, že bych mohl mít nějaký sportovní kabriolet, ale on nakonec ten Ford taky nebude nejhorší. Navíc nikdy nevíš co bude zítra. Třeba se to ve mně zlomí po třicítce a pořídím Mustanga. Sakra! Taky Ford!

Máš psa, kočku a manželku, co je nejvíc ujetý?  
Vzhledem k tomu, že jsem ze své kočky, psa a manželky udělal mávnutím kouzelného proutku budoucího expsa, exkočku a exmanželku, tak asi nejvíc ujetý v tomhle poklidném cirkusu budu já. A to jsem přitom docela nudný, jak sám píšeš.

Každý chce být rentiér, nebyla by to nuda? 
To záleží z čeho ti ta renta chodí. Většinou s tím je spojených dostatek starostí na to, abys nějakou tu "legraci" zažil. Pokud bys navíc byl můj rentierový parťák, tak bys určitě stále vymýšlel nějaké hlouposti, které by bylo možné dělat. Nebo že bych konečně překonal svoji nechuť k cestování?

Představ si apokalypsu, konec internetu, čím by ses živil?
Jaká apokalypsa? Do jisté míry vysvobození, ne? Záleží o jakou přesně pohromu by se jednalo a co by znamenala pro civilizaci. Baví mě učit se různé nové věci, jsem celkem kutil, třeba bych mohl dělat hodinového manžela (ať už si pod tím pojmem představuješ cokoliv). Nebo bych rozjel velkovýrobu ručně vázaných bloků?

Apple nebo Microsoft? Už jsi slyšel o Linuxu?
Rozhodně Apple, musím si pořídit Maca! Microsoft vypadá, že většinu času neví co dělá. O Linuxu jsem slyšel kdysi dávno, snad ještě na základní škole. Nevím proč by to někdo měl používat…

A proč proboha iPhone??
Protože funguje a nerozčiluje mě. Navíc je prostě sexy. S tím současným jsme spolu už dva roky a pořád mě dokáže rozparádit, když si hezky lehne třeba na stůj a zamrká na mě.

Něco na sebe práskni, nikomu to neřeknu :-)
Ajeje, nudná otázka na konec, do počtu. Ta tady nesmí chybět. Neznám většího kecku než seš ty. Rozhodně ti tady nebudu nic práskat.

© mStranka.cz
Chcete vlastní web zdarma? Napište mStránce