Seznam Zemanových zvratků za dvě volební období, bohužel pravidelně aktualizováno

19. 01. 2023

Článek poprvé vyšel v roce 2015 a obnovuje se znovu a znovu, protože není mnoho měsíců, kdy by pseudoprezident nenapáchal nějaké veřejné škody. S prezidentem nyní opravdu musíme počítat na každém kroku. Bohužel tak, že se za něj polovina národa propadá hanbou. 

Pokud Miloš Zeman před volbami říkal, že zvedne váhu prezidentského úřadu, pak jsme netušili, jakou cestou se vydá. Rozhodně nespojil národ jak slíbil, ale naprosto ostrou a nepřekročitelnou čarou ho rozdělil na dva neslučitelné tábory, které začínají nesnášet nejen své sympatie na tu či onu stranu, ale začínají nesnášit i sami sebe. Rozdělují se partnerství, letitá přátelství i politické svazky. 

Vůbec nejhorší je, že to dělá Zeman úmyslně, plánovitě a propracovaně. Nad jeho cíli jsem se pozastavil v názoru Jaké má cíle Zeman, největší manipulátor v zemi

Co Zeman dokázal

Vyjmenovat pozitiva dokáže jen tábor příznivců, já mezi ně nepatřím a mám proto problém je najít. 

Zřejmě si ho podvědomně vážím za to, že za cenu porušení ústavy zbavil násilně země vládnutí zkorumpované pravičácké kliky a kmotrů. Hrůzné je, že stejný bod se objeví níže mezi zvratky.

Po celou dobu jeho vlády jako premiéra i prezidenta mám neodbytný dojem, že je vlastnec a vše co dělá, činí ve své zaslepenosti mimo vlastních a jeho kamarádíčků i v zájmu národa. 

Aktivně se podílí na rozmrazení vztahů s Čínou a je mu zbytečně podsouváno, že je to jeho výmysl. Ve skutečnosti do puntíku plní politiku vlády. 

Zemanovy zvratky

Škraloupů je tolik, že se tento článek pravidelnými aktualizacemi rozrůstá do hrůzného seznamu zhovadilostí, které poškozují minimálně vnímání prezidentského úřadu obyvateli, poškozuje důvěru v politiku a především devastuje vnímání České republiky v zahraničí.

Prosinec 2022 - Sbohem a šáteček v posledním vánočním poselství. Konečně. Samozřejmě o žádné poselství nešlo, Strohá sobecká rekapitulace nejstrašnější zrůdy, kterou si opilá vesnická veřejnost dosadila za své zrůdné názory do svého čela. 

Březen 2022 - Čekali jste, že obrhnusák dá alespoň v posledním roce pokoj? To jste se spletli. Rozhodl se nakonec excelovat. Udělil milost řediteli lánské obory, který byl den před tím odsouzen pravomocně soudem za korupci a rozkrádání majetku v Lánech. Dokonale tím uzavřel domněnky o hradní klice, kterou nejen že podporuje tiše, ale otevřeně je do ní zapleten. 

Únor 2022 - Letitému pochlebování Putinovi je konec. Černokněžník jeden den ruku v ruce s Klauzem tvrdil, že Putin není blázen, aby napadl Ukrajinu, druhý den pod tlakem války otočil o 180 stupňů prohlášením, že vedení Kremlu je šílené. 

Říjen 2021 - Zrůda byla konečně po letech odsouzena, aby se omluvila Peroutkově vnučce za lež, kterou vykládal o Ferdinandovi Peroutkovi. Samozřejmě se neomluví a ostuda padne na stát, který se musí omluvit za něj. 

Říjen 2018 - V rozhovoru pro Český rozhlas opět neváhal použít vulgarismus a označil solární barony, Bakalu a další zbohatlíky za ekonomické zmrdy a ačkoli byl v živém vysílání, předem si utahoval z moderátora Jana Pokorného, že to stejně vystříhnou a jeho výhrady označil za "pubertální odpor".

Leden 2018 - V projevu nazval Alexandera Dubčeka zbabělcem, který se podělal společně s ostatními členy vlády před Ruskem v roce 1968. Vyvolal tím ostudu na Slovensku.

Říjen 2017 - Ve Štrasburku v projevu schválil anexi Krymu a navrhl finační kompenzaci Ruskem, což vyvolalo vlnu prostestů ukrajinských poslanců a médií. Tamtéž ještě stihl veřejně vyhrožovat kameramanovi ČT, že ho zabije.  
 
Leden 2017 - Zeman znovu otevírá staré rány a hojí si je tím, že bude žádat odvolání velvyslance USA Schapira, aby z lidí udělal voly a připsal si zásluhu za jeho demisi, kterou vyslanec musí ze zákona podat po zvolení nového prezidenta USA. 

Listopad 2016 - Ve své tradiční pomstychtivosti nevynechá jedinou příležitost někoho urazit. Tentokrát osočil velvyslance Schapira z neúčasti na oslavách republiky 28.října. Ze lži ho usvědčily snímky mnoha médií. Následovala omluva a shození viny na Kancelář protokolu s vyjádřením: Pokud by to bylo jinak, omluvil bych se panu vylvyslanci. 

Říjen 2016 - Kancelář prezidenta objednala 70 tisíc pohlednic s fotkou a podpisem Zemana. Tím je zřejmě vyřešena otázka, zda bude kandidovat podruhé. Takže se těšte, že ho najdete ve schránce. Doufám, že to bude podepisovat ručně, to bych mu přál. 

Říjen 2016 - Neudělení vyznamenání panu Jiřímu Bradymu. Ministr Herman navrhl svého strýce na státní vyznamenání, do seznamu se Brady dostal, aby z něj vypadl z pomsty za setkání ministra s Dalajlámou.

Říjen 2016 - Účast prezidenta na pohřbu Michala Kováče. Zeman se s Klausem dostavil se zpožděním, a proto zastavil pohřební pochod v bráně slovenského hradu, aby se vůbec mohl uklonit rakvi. Ovčí Mluvčáček pak zpoždění sváděl na leteckou kontrolu v Praze, ta se ostře ohradila a prokázala, že šlo jen o další lež. 

Kauza Peroutka se stala tématem na více než rok. Zeman je dlouhodobě přesvědčen, že Peroutka byl nakloněný nacismu a prohlásil, že napsal článek Hitler je gentleman, který se pak dlouhé měsíce údajně hledal v archivech a nenašel. Soud kanceláři prezidenta uložil omluvu, kterou ta odmítla, exekutor nařídil 100k pokutu, kterou kancelář nezaplatila a obrátila se na Ústavní soud. Zeman se omluvil pouze za nenalezení článku, nikoli za jeho neexistenci. 

Září 2015 - Zeman se jako jediný vysoký představitel Evropské unie po boku s Putinem zúčastnil vojenských oslav 70. výročí ukončení války v Číně a klaněl se na Nebeském náměstí tankům, které tu v roce 1989 krvavě potlačily studentskou protivládní demostraci. Prezident byl proti vůli vlády v Číně dvakrát, poprvé v celostátní televizi prohlásil, že nepřijel poučovat o lidských právech, ale aby se naučil, jak stabilizovat společenský řád (doslovný přepis).

Listopad 2014 - Prezident se v pravidelném pořadu Hovory z Lán dopustil tří strašlivých vulgarismů, vláda podle něj např. zkurvila služební zákon, slovem hovno se snaží vlísat do slovníku pražské kavárny Karla Schwarzenberga, korunovaných překladem názvu ruské kapely Pussy Riot (vyslovil jako pasy) jako kunda, v jejichž textech se to hemží slovy jako kunda sem, kunda tam.

Až později se ukázalo, že jeho záměrem bylo logické zrušení pořadu Českého rozhlasu, což mu otevřelo dveře k patolízalskému pořadu Jaromíra Soukupa na krachující TV Barandov, které kancléř Mlynář vzápětí zařídil tučnou čínskou investici a kterou začal používat jako hlásnou troubu pro své další zvolení. 

Jmenování Rusnokovy vlády v rozporu s ústavou. Ať už byly jeho pohnutky bohulibé či jen mocenské, zahájil první volební období odstavením zvolené vlády a jmenoval v rozporu s ústavou úřednického premiéra, který vládl tak dlouhou dobu, po jakou měl Zeman dojem, že je potřebná k vyčištění audiášova chlíva. Nezvolený Rusnok během své vlády učinil některé nevratné kroky, jenž příslušely jen zástupcům vzešlým z voleb. 

© mStranka.cz
Chcete vlastní web zdarma? Napište mStránce