Matův svět

V novém roce vládne minimalismus, na webu i v životě

08. 02. 2015  Matův svět

Dlouho jsem tu nebyl, až začali mi vyhrožovat, že smazány budou vzpomínky mé, jenž plní spíše roli deníčkovou, než že by je někdo jiný vůbec četl. Až na mámu, co si nastavila emailový newsletter a moje pošahané myšlenky jí chodí až do schránky. (Díky mami, umíš překvapit :-)) Tak jsem se vrátil. A když už jsem tu, ponořil jsem se do vzpomínek a trochu tu to propláchl.

Pořad Mobilzona mohl být trhákem, ale nebyl, i když cesty byly umeteny, nikdo po nich nevyrazil

12. 10. 2014  Matův svět

Bylo nebylo. Před mnoha a mnoha lety, kdesi v roce 2005, jsem s kamarádem Karlem natáčel pilot pořadu o mobilních telefonech pro televizi. Bylo to ještě dávno před tím, než se rozmohla móda youtuberů a točílků mobilem. Pracovalo se tehdy ještě poctivě se štábem a s velkou kamerou. 

Mat a Pat velké televizní hvězdy

28. 01. 2014  Matův svět

Zkrácený seznam televizních pořadů, ve kterých byli Mates s Míšou za televizní hvězdy :-)

Ayerton Senna, dokument o nesmrtelné legendě, o mém idolu

16. 08. 2011  Matův svět

Po recenzích jsem od dokumentu o legendě Formule 1 a mém idolu čekal malinko víc. Zejména role Michaela Shumachera v jeho životě byla vynechána úplně. Toho, jenž nebyl pozván na pohřeb stejně jako Ecclestone, a jenž se po letech zhroutil na tiskové konferenci, když překonal poslední Sennův rekord v počtu pole possition.

Příběhy z Obýváčku

01. 11. 2010  Matův svět

Provozování baru na Palmovce bylo krátkou kapitolkou mého života, plné úžasných zážitků, která jako mnoho jiných skončila výbuchem. 

Londýnská premiéra Knight and Day se stala hororem

29. 07. 2010  Cesty a špacíry

Londýn, město mě zaslíbené, jsem toužil navštívit celý život. Konečně se povedlo. Sice jako všechno v mém životě typicky jen napůl, ale byl jsem tam a něco jsem viděl. Především tedy premiéru filmu Knight and Day, na kterou jsem byl jako novinář pozvaný.

Je konec. Válka Matkalových končí bez vítězů, všichni jsou poraženi

29. 06. 2010  Válka Matkalových

Jen nedávno založená rubrika už se příliš plnit nebude. Ne snad, že by postrádala zajímavost, však plnit by se dala jen nepěknými vzpomínkami za dlouhá léta, ale ukončil ji poštou došlý dokument. 

Neslavný konec waflačinek v Obýváčku

18. 04. 2010  Matův svět

Není to dlouho, co jsem rozebral příběh toastovače v Obýváčku. Waflačinky se tu staly pojmem, i když se jich moc nevyrobilo, protože jsme se rozloučili v okamžiku, kdy těsta byly litry a ta mrcha toastovač přestal hřát.

Waflačinky v Obýváčku, jaké svět neviděl a vy neochutnali

30. 03. 2010  Matův svět

Prosperita v Obýváčku je velmi nestabilní veličina. Zatímco v jednom týdnu se zdá, že club konečně začal vydělávat na nájem a elektřinu, v následujícím vezmou tržby střemhlavý loping a vyhrožují krachem. Řeším to různě, akce střídá akci, novými nápady lákám nové zákazníky.

Trest od tchýně, jídlo u Matkalových jen pro vyvolené!

10. 02. 2010  Válka Matkalových

Mít manželku v nemocnici je vždycky neštěstí. Mimo toho, že jsou všichni ve stresu z toho faktu samotného, trpí tím celá rodina, děti jsou nešťastné a kuchyně osamělá.

Jak jsme v Obýváčku k novému pivu Richter Brewery z Bulovky přišli

04. 02. 2010  Matův svět

S novým pivem mě seznámil za velice divokých okolností sládek pivovaru z Bulovky. Že nevíte o pivovaru na Bulovce? Já o něm taky nevěděl, dokud mi o něm neřekl ve své hluboké opici kdesi mezi pátým a desátým Pardálem, co u mě vypil.

Ostrava, země Colors a průšvihům zaslíbená

10. 08. 2008  Matův svět

Léto 2008 nebylo příliš slunečné, ani příliš parné, ale bylo to nejkrásnější léto v mém životě. Svět byl oblečený do zářivých barev, které už jasnější nikdy nebudou. Město byla také oblečeno do festivalových Colours of Ostrava. Nejkrásnější setkání hudebníků oblékne každé léto, ať parné či deštivé, šedé či zářivé a přináší úžasné zážitky. Tohle léto Colours of Ostrava bylo ještě vyjímečnější, protože jsem na něm nebyl sám.

© mStranka.cz
Chcete vlastní web zdarma? Napište mStránce