Mediatéka

Duna 2 díl druhý, kolosální vyvrcholení příběhu, které má svoje mouchy

04. 03. 2024  Médiatéka

A zase film, na který jsem se těšil jako malé dítě, za nějž jsem nelenil utratit peníze za lístek do kina. Zklamání nepřišlo, i když hurónské ovace kritiků i diváků tolik nesdílím. 

Buko - film o koni, který je ale hlavně o lidech

20. 12. 2023  Mediatéka

Zase jsem po delší době potkal film, který si chci poznamenat. A co je pro mě nebývalé, je český. Podle jména by měl být o koni, ale je především o životech lidí. 

Top Gun Maverick je splněný sen fanouška prvního dílu, film roku 2022

26. 05. 2022  Mediatéka

Víte jak to chodí, když se na něco příliš těšíte, má to malou šanci uspokojit. Na Mavericka jsem se těšil tak, jako na žádný film za deset let. A on mě v tom nenechal, je tak snový, že má na ČSFD 90%. 

Spider-Man: Bez domova, pro mě nejlepší Marvel převyšující i Infinity War, Matrix se měl učit

02. 04. 2022  Mediatéka

Poslední díl trilogie o Spidermanovi s Tomískem Hollandem patřil mezi moje čtyři nejočekávanější covidové pecky. Narozdíl od Matrixu mě ale nezklamal, ba právě naopak, zíral jsem na něj s otevřenou pusou. 

Spektakulární DUNA 2021 překvapivě nezklamala, ačkoli už jsem ani nedoufal

30. 10. 2021  Mediatéka

A je to tu zase. Další pokus o ztvárnění mého milovaného Arrakisu, rodu Atreidů a nenáviděných Harkonenů. Všechny předchozí pokusy jsem vyhodnotil jako zoufalé a strašné. Ale nakonec to snad vyšlo. Duně 2021 se nedá moc vytknout, se složitým románovým dějem se vyrovnala jako to šlo.

Poslední trilogie Star Wars začala směle a skočila touhou po zapomnění

30. 12. 2019  Mediatéka

Star Wars jsou mojí skutečně nejoblíbenější ságou v životě, když se ozve průvodní melodie kdekoli v rádiu, televizi nebo na internetu, zamrazí mě. 

Zemřel mi idol, Marie Fredriksson byla symbolem boje s osudem, který ale nevyhrála

10. 12. 2019  Mediatéka

Nikoho nepotěšilo, když letos zemřel Karel Gott, ale fanoušci se utěšovali jeho naplněným životem. Dnes je černý den pro jinou generaci, která může najít útěchu leda v legendárních nahrávkách Roxette. 

Blade Runner 2049 je monstrózní pojednání o lidské podstatě, které byste měli vidět v kině

30. 10. 2017  Mediatéka

Z nového Blade Runnera vám zůstanou dva hlavní pocity. Především mohl být prostě kratší, chápete proč je dlouhý, ale nic se nemá přehánět. Druhý dojem bude hlubší, až umělecký, pokud máte mozek v hlavě, nezbyde vám než se zamyslet na podstatou lidství.

Pošli to dál, moje bible ve dvou minutách. Jen to přehraj a pak tak žij

07. 12. 2016  Mediatéka

Nikdy mě to neomrzí, jen dvě minuty z filmu Pošli to dál a hned vím, jak chci, aby vypadal svět. A vždycky se tím budu řídit, i když jsem se stejně jako Trevor už mnohokrát spálil.

Pane, k legendám se nečuchá! Winnetou 2016 je smělá německá opovážlivost

29. 11. 2016  Mediatéka

Aktualizováno o komentář k filmu na konci článku.
Dotýkat se legend je vždy vrcholná opovážlivost. Amíci to dělají pro peníze, Němci evidentně z nostalgie. Nové zpracování Vinnetoua bude mít pěkně složitou cestu k divákům. Má vůbec šanci uspět? 

Pustina od HBO je nejtemnější český seriál a i když se v něm nic neděje, stojí za vidění

27. 11. 2016  Mediatéka

Pustina je rozhodně perfektní dílo od HBO, které zatím vzniklo. Stojí za vidění, i když rozhodně ne kvůli strhujícímu scénáři. Ochromující mrazivost a temnota špičkového zpracování překonává i severské kriminálky, příběh pokulhává. 

Moucha mě nepřestává fascinovat. Ne ta potvora, co obtěžuje, ale film, slavící třicítku

20. 11. 2016  Mediatéka

Fly (1986) mě naprosto fascinuje i po třiceti letech. Protože čas je neúprosný, občas si člověk musí pustit klasiku, připomenout co miluje a vnutit ji mladším, aby nebyla zapomenuta.

Poslední koncert Roxette, budete brečet, větší vůli po životě už asi neuvidíte

01. 11. 2016  Mediatéka

Marie Fredriksson (57 ) a Per Gesle (57), dva mé dětské idoly, moji bozi z Roxette, ukončili letos definitivně svou kariéru po prudkém zhoršení zdravotního stavu Marie. Ta se pro mě stala ztělesněním vůle žít, nikdy se nevzdávat a narozdíl od jiných se s nemocí netajit a postavit se před publikum i v nejhoších časech. 

© mStranka.cz
Chcete vlastní web zdarma? Napište mStránce