Všechny příspěvky

Poslední koncert Roxette, budete brečet, větší vůli po životě už asi neuvidíte

01. 11. 2016  Mediatéka

Marie Fredriksson (57 ) a Per Gesle (57), dva mé dětské idoly, moji bozi z Roxette, ukončili letos definitivně svou kariéru po prudkém zhoršení zdravotního stavu Marie. Ta se pro mě stala ztělesněním vůle žít, nikdy se nevzdávat a narozdíl od jiných se s nemocí netajit a postavit se před publikum i v nejhoších časech. 

Poklady z dětství, domino na spálení a foťák, který pořídil mou první fotku

01. 11. 2016  Galerie štěstí

Babička drancovala skříně a chystala se vyhazovat staré poklady. Fotky se mi povalují v počítači, není je kam zařadit a sem se dokonale hodí. Pěkně si je nahraju, abych nezapomněl. 

Prostě ji miluju: One Direction - More Than This

01. 11. 2016  Mediatéka

Prostě je miluju a tuhle asi nejvíc.

Nový blog na vlastní doméně, hlavně pro sebe, ale samozřejmě i pro vás

30. 10. 2016  Matův svět

Letošní podzimní záchvat pracovitosti odnesl i můj letitý blog. Ačkoli mě hodně inspiroval při výstavbě našeho administračního systému mBlog, dnes už nevyhovuje. A moje doména ležela ladem a nabízela se i k jinému využití než jen pro mail. 

Indonéská restaurace Javánka na rychlé jídlo i posezení

30. 10. 2016  Food blog

Druhým Matkalovým rychlým pohledem na food blogu je indonéské Fusion bistro s perfektní pověstí na internetu. Dorazili jsme sem na skok a nelitovali. Útulné prostředí, smíchané z české i asijské tradice, působí trochu alternativně a neuvěřitelně domáckým dojmem. 

Pokrok nezastavíš: "Ten den, kdy potkáš babičku, jak si přehrává video z mobilu"

29. 10. 2016  Matův svět

Jsou dny, které se zdají být každodenními a přesto jsou vyjímečné svými detaily a zapisují se do dějin. Takové dny si zaslouží být zaznamenány, aby je pokolení budoucí nezapomněla.

Kubíkovy životní vejšplechty

26. 10. 2016  Teenagerovy vejšplechty

Náš Koloušek se nikdy nerozpakoval dávat najevo, že se s životem nemíní mazlit :-)

Jaké má cíle Zeman, největší a nejnebezpečnější manipulátor v zemi?

20. 10. 2016  Názory a politika

Tahle úvaha musí začít konstatováním: Prezident Zeman může být vším, jen není hlupákem. Nezbývá než politovat všechny, kteří si to neuvědomují a nevědomě s ním hrají evidentně přepečlivě připravenou hru s nejasným cílem. Zajímavé je, že nejvíce mu pomáhají ti nejchytřejší v národě, elity, k nimž vzhlížíme, nebo bychom alespoň měli.

Jak mě Microsoft opět donutil k hlubokému opovržení

18. 10. 2016  Svět mobilů

Už je to dávno, co jsem nesnášel Windows. S vyjímkou Nokia jsou mi značky v elektronice více méně ukradené. Některé jsou mi ukradené více, jiné méně. Některé mi vyhovují, do jiných bych kopnul. Žádná mě ale ještě nikdy nestála za to, abych ji začal nenávidět, vždycky jsem si myslel, že je to zavrženíhodný pocit, jaký si nejspíš nezaslouží ani zločinec, natož beztvará nenažraná firma.

Bibimbab Korea, snové sushi, co se jmenuje Gimbap a rýže na padesát způsobů

15. 10. 2016  Food blog

Úplně prvním zastavením v nové rubrice Matkalův Food Blog je žižkovská restaurace Bibimbab Korea. Přijali jsme pozvánku od kámošky Vandy a jako vždy, co ona doporučí, zaslouží si nejvyšší hodnocení. Pokud korejské jídlo neznáte, věřte, že nejde o žádné nudle od vietnamců. 

Tak máme v rodině další křivochcalku, jmenuje se Adélka a následně konečně i kluka Dominika

18. 04. 2016  Galerie štěstí

Podle dětí se prý pozná stáří. No tak to se u nás asi pěkně stárne. Katka nejdřív spolkla meloun, pak spíš medicimbal a když ho zase vyprdla, byl z toho řvoucí uzlíček. Jmenuje se Adélka a jako každý škvrně především řve a chrní. 

Nejstrašnější rodinná večeře v Golemově restauraci v Březiněvsi

22. 02. 2016  Food blog

Rád bych vás seznámil s hrůzným zážitkem v Golemově restauraci v Březiněvsi. Pohodlně se usaďte, bude to dlouhé čtení a pokuste se nesmát, tohle totiž nebyl vtip ani chviličku.

© mStranka.cz
Chcete vlastní web zdarma? Napište mStránce