Všechny příspěvky

Blade Runner 2049 je monstrózní pojednání o lidské podstatě, které byste měli vidět v kině

30. 10. 2017  Mediatéka

Z nového Blade Runnera vám zůstanou dva hlavní pocity. Především mohl být prostě kratší, chápete proč je dlouhý, ale nic se nemá přehánět. Druhý dojem bude hlubší, až umělecký, pokud máte mozek v hlavě, nezbyde vám než se zamyslet na podstatou lidství.

Heroický úkol roku 2017 - organizace svatby v indiánském týpí na plzeňských pastvinách

25. 08. 2017  Matův svět

Kamarádi Anička a Joel se rozhodli vzít. Nebylo by to nic neobvyklého, žijí spolu už nějaký pátek a láska jim stále kouká z každého pohledu. Na jejich svatbě bylo zajímavé místo, pořádala se u rodičů na ranči nedaleko Plzně v indiánském týpí. S typickou vlezlostí jsem jim do nesmělých příprav tak dlouho kibicoval, až mi celá organizace spadla na hlavu. 

Nechci sprostého Babiše, ani hrubého premiéra, nechci vulgární divadlo ani ČT, jsem divný?

07. 02. 2017  Názory a politika

Poslední dobou mi zůstává rozum stát. Rozhodně nejsem přehnaně úzkoprsý a pro ostřejší výrazivo jsem si v životě nešel daleko a dobře vidím, jak se mluví v hospodě i na ulici. Máme to ale zavádět jako normu ve veřejném prostoru? Já nechci!

Pošli to dál, moje bible ve dvou minutách. Jen to přehraj a pak tak žij

07. 12. 2016  Mediatéka

Nikdy mě to neomrzí, jen dvě minuty z filmu Pošli to dál a hned vím, jak chci, aby vypadal svět. A vždycky se tím budu řídit, i když jsem se stejně jako Trevor už mnohokrát spálil.

Pane, k legendám se nečuchá! Winnetou 2016 je smělá německá opovážlivost

29. 11. 2016  Mediatéka

Aktualizováno o komentář k filmu na konci článku.
Dotýkat se legend je vždy vrcholná opovážlivost. Amíci to dělají pro peníze, Němci evidentně z nostalgie. Nové zpracování Vinnetoua bude mít pěkně složitou cestu k divákům. Má vůbec šanci uspět? 

Pustina od HBO je nejtemnější český seriál a i když se v něm nic neděje, stojí za vidění

27. 11. 2016  Mediatéka

Pustina je rozhodně perfektní dílo od HBO, které zatím vzniklo. Stojí za vidění, i když rozhodně ne kvůli strhujícímu scénáři. Ochromující mrazivost a temnota špičkového zpracování překonává i severské kriminálky, příběh pokulhává. 

Zlatavé šunkofleky podle Mata po hezkém dni s babčou Hanou. K ochutnání u nás jen dnes!

24. 11. 2016  Food blog

Ani nepamatuju, kdy jsem měl s babčou tak hezký den. Byla milá a neremcala, objezdili jsme půlku světa po doktorech, nákupech a poštách. Nakonec jsme se usnesli, že spácháme šunkofleky, které jsme ani jeden v tomhle století nedělali. Chcete ochutnat? Zastavte se! Ale jen dnes. 

Moucha mě nepřestává fascinovat. Ne ta potvora, co obtěžuje, ale film, slavící třicítku

20. 11. 2016  Mediatéka

Fly (1986) mě naprosto fascinuje i po třiceti letech. Protože čas je neúprosný, občas si člověk musí pustit klasiku, připomenout co miluje a vnutit ji mladším, aby nebyla zapomenuta.

Samsung se omluvou umí postavit čelem k vybuchujícímu Note 7, narozdíl od Microsoftu

07. 11. 2016  Svět mobilů

Vybuchující prémiový model Galaxy Note 7 Samsungu nadělal obrovské škody. Ale asi není náhodou, že se z průšvihu poučil a zakončuje aféru omluvou a sypáním popela na hlavu. Škodolibé milovníky jiných značek skandál zahřál u srdce. Jenže vše je o přístupu k problému. Proč něco takového neumí i Microsoft? 

Výslechovna: Lukáš, skála životní a bratr v bouři stojící, prodavač aut a milovník

05. 11. 2016  Matův svět

Do sítí mojí soukromé Výslechovny se zamotal i bratr můj, stojící při mě už 27 let. Tak jsem se ho zeptal na pár kravinek. 

Michal, hlava našeho vývoje, Gatesem pomazaná a Jobsem omámená

05. 11. 2016  Matův svět

Prvním vytěžovaným je kamarád a kolega Michal, bez kterého by naše projekty neexistovaly. Otestuju na něm moji Výslechovnu. 

Svezení metrem jako řidič v kabině vám udělá šťastný rohlík na tváři

03. 11. 2016  Galerie štěstí

Jízda metrem rozhodně nepatří mezi moje oblíbené kratochvíle. Ale protože bydlíme přímo nad stanicí, poslední roky se jí občas nevyhnu. Posadit se na místo řidiče je o mnoho větší zábava, která každého kluka musí potěšit. 

© mStranka.cz
Chcete vlastní web zdarma? Napište mStránce